Kyborgin tarina kerrotaan hiukkaskiihdytinlaboratoriossa kuvatussa musiikkivideossa

Moi Juska! Me ei olla aiemmin oltu yhteydessä, mut ajattelin heittää sulle infopläjäyksen meidän tuoreesta spektaakkelista. Mä olen Joona Nuutinen, ja mä johdan tätä biomekaanista pop-yhtyettä nimeltään Unzyme.

Tiedän, että radiossa ei musiikkivideolla juuri ole merkitystä, mutta ajattelin kertoa kuitenkin tarinan Nerve cells -musiikkivideon takana. Videon tarina on hyvin pitkälti sama kuin itse biisin tekstissäkin. Biisissä lauletaan kyborgille, joka ei tiedä olevansa kyborgi. Kyborgin keinotekoiset tunteet ja muistot ovat kuitenkin yhtä todellisen tuntuisia, kuin aidotkin, joten totuuden kohtaaminen ei ole helppoa.

Nerve cells -musavideo kuvattiin hiukkaskiihdytinlaboratoriossa, Jyväskylän Yliopiston fysiikan laitoksella. Kiihdytinlaboratorio oli huoltotauolla, joten saimme viikonlopun ajan kuvata videota. Yliopiston henkilökunta auttoi kuvauksissa mm. siirtämällä useita tonneja painavia hiukkaskiihdyttimen osia, jotta saataisiin kameroille hyvät kuvakulmat ja valaistus. Laboratorio on suojattu paksulla betonikerroksella säteilyn pitämiseksi sisällä, ja kuvausten aikanakin säteilyn määrää mitattiin jatkuvasti, jotta olisimme turvassa. Olemme käsikirjoittaneet, kuvanneet ja ohjanneet videon bändin omin voimin – videon kuvasi bändin liverumpali Ville Hoikkala.

En kovin usein kirjoita scifisanoituksia, mutta kun kirjoitan, valitsen mieluusti aiheen, joka kannustaa pohtimaan ihmisen suhdetta teknologiaan. Tekoäly, ja biologisten rajoitusten voittaminen ovat kiinnostavia aiheita, ja niitä voi aivan luontevasti käsitellä elektronisen pop-musiikin muodossa.

Nerve cells ei ole aivan siitä tyypillisimmästä päästä Uuden tanssimusiikin listalle, mutta se on kuitenkin elektronista pop-musaa, joka kehottaa sekä kehoa että aivosoluja tanssimaan. Kutsumme tyyliämme biomekaaniseksi pop-musiikiksi.

Biisi on tuotettu yhdessä helsinkiläisen tuotantoduo PihkaSoundin kanssa, jonka tuoretta arctic house -tyylistä musiikkia on kuultu Ylenkin radiokanavilla Pihka Is My Name -projektin kautta. Pian julkaisemmekin myös Unzymen Nerve cells -biisistä PihkaSound -remixin, joka on astetta klubiystävällisempi versio.

Lisää biomekaanista poppia on luvassa lähikuukausina, kun jatkamme tulevan albumimme biisien tiputtelua striimauspalveluihin. Luvassa on suoraviivaisempaa tanssijyystöä, ja toisaalta myös progehtavampia biisejä. Unzymen biisit ovat oikeastaan rock-biisejä, jotka on toteutettu elektronisen tanssimusiikin estetiikalla.

YouTube

Spotify

Contact

Joona Nuutinen
joona@unzyme.com
+358 45 676 5385